HUS 57 MAT & DRYCK

På HUS 57 delar vi en stor passion för välsmakande mat och dryck. Vi vill bjuda på vällagad mat från grunden. Vi tar till vara på alla råvaror så att svinnet minskar.

Menyn varierar beroende på tillgång och säsong, råvarorna är noga utvalda hos våra lokala leverantörer. Vi värdesätter närproducerat och ekologiskt, som kan möta våra kvalitetskrav.

Medvetenhet kring hållbar, ekologisk, närproducerad mat ger en bättre kvalitet och är en förutsättning för vår gemensamma miljö och framtid.

Hållbar Matlagning
För att säkerställa en hållbar matlagning har vi en nära kontakt med våra leverantörer och använder oss av råvaror som annars kanske hade gått till spillo.

Närodlat
Det ligger oss väldigt varmt om hjärtat att våra råvaror kommer från lokala producenter. Vi har en uppsjö av otroligt bra producenter omkring oss som vi inte får missa!

Grönsaker i fokus
Det blir allt mer påtagligt att den köttkonsumtionen vi har idag inte är hållbar i längden. Därför vill vi laga vår mat på så sätt, att vi ställer grönsakerna i fokus. Naturligtvis innebär detta inte att vi alla skall bli vegetarianer. Vi vill bara minska köttkonsumtionen lite och visa upp det underskattade gröna!

Matlagning efter säsong
Vi vill även ta vara på råvarorna när det är som bäst. En jordgubbe i september blir aldrig lika god som den som plockas i trädgården i juni. Vi försöker hålla oss till säsongerna så gott det går. Är man duktig på att ta vara på råvaran kan man även njuta av den under vintern.

Allt vi lagar och serverar i restaurangen speglar vår matfilosofi. Vi levererar god och gedigen mat från grunden, utan genvägar. Vi tar hand om varorna vi får samma dag och skapar en fantastisk lunch och a la carte av detta. Vi jobbar med svenska smaker samt influenser från världen.

Det som alltid finns på lunchen är tre varmrätter, en helt vegetarisk rätt, en fiskrätt och en rätt med kött eller fågel. Dessutom ingår alltid en välgjord salladsbuffé, en soppa samt hembakat surdegsbröd med smör. (Under sommarmånaderna serveras dock en annan typ av lunchmeny, se menysidan.)

Vår a la carte-meny varieras efter säsong och byts helt eller delvis ut flera gånger per år. Grunden i a la carte-menyn är dock alltid ett antal helt vegetariska varmrätter och tillbehör, samt flera olika tillval i form av kött, fisk eller fågel. På så sätt kan våra gäster själva välja mellan att komponera en helt vegetarisk måltid eller att komplettera med animaliskt protein.

HUS 57 Hotell Ängelholm

Best Western Plus
Östergatan 57 262 31 Ängelholm
info@hus57.se
Telefon vxl: 0431 57 57 00
Restaurangen: 0431 57 57 57

Best Western Rewards