Närproducerat på Bjärehalvön - häng med på en kulinarisk resa

Närproducerat på Bjärehalvön - häng med på en kulinarisk resa

2021-09-29 19:43Se & Göra

Intresset för att handla och äta närproducerad mat har verkligen exploderat senaste åren och det förstår vi! Följ med oss på en gastronomisk mini-tur runt Bjärehalvöns fantastiska mat- och dryckesproducenter.

Höganäs Bryggeri

Foto: Bence Boros, Unsplash

Sedan 2013 brygger Lukas Östberg öl i gamla Höganäs saltglaserade lokaler där det installerats ett helt nytt modernt bryggeri. Här ligger fokus på kvalitet, hantverk och passion. Småskalig genuin bryggartradition möter moderna influenser från hela världen. I den populära gårdsbutiken kan du köpa med dig den populära folkölen med dig hem. 

Chocolaterian i Båstad

Foto: Chocolaterian Båstad, Facebook

Oj oj... Här får vi lyckokänslor! På Chocolaterian möts du av en hel värld handtillverkade praliner med fantastiska smaker, för här vågar man ta ut svängarna.  Allt är beläget i en härlig lokal på Norrvikens trädgårdar i Båstad - ett perfekt utflyktsmål om du frågar oss. 


I vår egen restaurang på BW Plus Hus 57 är vi stolta över menyn som erbjuder både när- och härproducerat! Läs mer och boka bord här >>>

Vikentomater

Foto: Nadine Primeau, Unsplash

Vikentomater har funnits sedan 1964 och här finns mer än 100 tomatsorter i alla former och färger. Man har också odlingar av chili, bär, paprika, melon och mycket mer - en trevlig liten överraskning. Även här finns en trevlig gårdsbutik som du kan besöka och köpa med dig marmelader, såser och mycket annat.


Bjäre Chips

Foto: Bjäre Chips, Facebook

Kan det vara skalet som gör susen? På Bjäre Chips har man i alla fall målet att göra Sveriges godaste chips och vi kan bara hålla med. (Okej, vi är lite partiska : ) Men med skånsk potatis som grund och därtill rapsolja och naturliga smaker kan det ju inte bli annat än succé. 

Du kan lyxa till det för dig och köpa med dig chipsen i vår reception på hotellet och njuta av på rummet. 

Englamust

Foto: Englamust, Facebook

Englamust produceras en ofiltrerad och färskpressad äppelmust av äpplen som växer hos lokala äppelodlare i bl.a Kattvik och Båstad - allt i närheten av det lilla familjeägda musteriet. Mustens karaktär och smak varierar med både äppelsort och säsong. Här kan du ta del av Englamusts Äppelguide!

Vi hoppas att du har fått en riktigt härlig guide till våra lokala hjältar!  Behöver du mer tid för att utforska vår vackra bygd erbjuder vi såklart en skön säng att sova i. Spana in våra allra bästa erbjudanden här >>>BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.