Weekend i Ängelholm - våra bästa tips för den ultimata helgen!

Weekend i Ängelholm - våra bästa tips för den ultimata helgen!

2022-09-27 13:59Se & Göra

Ängelholm alltså! Denna lilla pärla vid havet, perfekt placerad mellan vackra Bjäre- och Kullahalvön och som har överraskande mycket att erbjuda. I den 500 år gamla staden hittar du en härlig mix av vacker natur, kultur, rekreation, puls, shopping och nöje. I denna guiden ger vi dig våra bästa tips på hur du maxar din helg som en riktig local - häng med!

1. Shoppa på gågatan

Foto: Marcus Loke, Unsplash

"Överraskande bra utbud" är en fras vi ofta hör när det pratas shopping och Ängelholm. På den mysiga gågatan möts ni av massor av härliga små butiker med både inredning och mode. Få en riktigt personlig shoppingupplevelse hos bland andra Caroline S, Elivilito Stil &  interiör eller Soluppgången med bland annat dansk design. Missa inte heller en promenad på SoSo - den kreativa stadsdelen. Här hittar ni mat, shopping, hantverk i fantastiska miljöer. 


2. Fika på mormor Olgas 

Foto: Otto Norin, Unsplash

Mmm... inget går väl upp mot ett klassiskt konditori! Olgas är litet, mysigt och personligt och här läggs stor vikt vid kvalitet. Allt är hembakat och en del påstår att de bästa semlorna finns just här! Missa inte heller den klassiska räkmackan, de stora kanelbullarna eller kladdkakemuffinsen. : )

3. Ta en promenad utmed Rönne å

Foto: Filip Mroz, Unsplash

Rönne å  slingrar sig vackert genom hela Ängelholm. Här finns det möjlighet att ta en vacker promenad längs ån, kanske med en god kaffe i handen. Slå dig ner på någon av bänkarna som är utplacerade och bara njut av lugnet en stund. Vill man uppleva ån från vattnet går det också bra - kanotuthyrning finns. 

4. Besök Ostbutiken

Foto: Alice Donovan Rouse, Unsplash

Här snackar vi en riktig ängelholmsklassiker! Förutom den mytomspunna räksalladen som får dina smaklökar att dansa, finns här såklart ett stort utbud av goda ostar, chark och marmelader. Vill du köpa med dig pick-nick eller ta med något hem till soffan går det naturligtvis också bra. I Ostbutiken är det hög kvalitet rakt igenom - både vad gäller utbud och den pålästa personalen.

5. Ta en cocktail på Hus 57

Glid in på hotellet och njut en stund i den härliga lobbyn eller vila fötterna vid brasan. Här brinner vi för att utforska nya smaker när det kommer till dryck, och vi har ett helt gäng krispiga cocktails och mocktails att välja mellan. Alla är framtagna utifrån inspiration och nyfikenhet och med en genomgående respekt för hantverket.

Så mycket att se och hinna med! Om du behöver stanna lite längre har vi såklart en skön säng och egen Wellnessavdelning! Kolla in våra erbjudanden här! >>>

BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.