Utflykter på Kullabygden och Bjärehalvön - vi tipsar om guldkornen!

Utflykter på Kullabygden och Bjärehalvön - vi tipsar om guldkornen!

2021-10-01 11:42Utflyktips

Längs den böljande kusten i nordvästra Skåne hittar du både hisnande natur och ett pärlband av små samhällen flankerade av centralorterna Båstad, Höganäs och Ängelholm. Här finns allt du kan önska för varje tid och sinnesstämning - vad sägs om trevliga gårdsbutiker, vackra stränder eller en tur över sundet till Helsingör? I vår guide listar vi fem härliga utflyktstips som du inte får missa. 

Gårdsbutiker

Foto: Tetiana Bykovets on Unsplash

På både Kulla- och Bjärehalvön finns en uppsjö av fantastiska gårdsbutiker där du kan handla grönsaker, ägg och kött direkt från bonden eller varför inte egentillverkad ost och choklad? På Enkegården hittar du mängder av lokala råvaror utan att behöva köra långt från Ängelholm. Tant Grön är en annan favorit där osten står i centrum med ett 100-tal (!) sorter. På Baggers Gårdsbutik nära Höganäs sägs du kunna få den bästa potatisen men även gulbetor, gul lök, rödlök och purjolök.

I vår egen restaurang jobbar vi både med när- och härproducerat! Läs mer och boka bord här >>>

Stränder och hav

Foto: Shutterstock

I området kring Ängelholm kan man verkligen njuta  av alla fina, långsträckta sandstränder med långgrunt vatten som radar upp sig, som t ex Havsbaden, Råbocka, Skepparkroken och Klitterhus. För den som föredrar klippbad kan du välja mellan Hovs hallar, Kattvik eller kanske ta en tur till Hallands Väderö. Väljer du att ta en tur till pittoreska Arild finns flera fina badplatser från klippor med bra stegar. (Och om du ändå är där kan vi rekommendera en glass på Arilds Hamnfik)

Hedentorps Butik

Foto: Hedentorps Butik, Facebook

Här har vi vinnaren av priset "Årets Butik 2018" och det kan vi verkligen förstå! På Hedentorps finns allt du behöver för att skapa dig en vacker miljö - både ute och inne. Inne i det fina växthuset "Truls Hus" finns en välsorterad trädgårdssortiment med krukor, redskap, växter och fröer. I butiken kan du botanisera bland vackra krukor, kuddar, doftljus, plädar och mycket annat fint. 

Kullaberg

Foto: Shutterstock

De branta klipporna kring naturreservatet Kullaberg är ett av Skånes mest besökta naturområden med sina branta klippor som stupar mer än 100 meter ner mot havet. För den lite våghalsige finns möjlighet till bergsklättring, vandring eller att cykla mountainbike. Men man kan också ta bilen till parkeringen och ta en fin promenad upp till fyren och sedan beskåda den makalösa utsikten! Har ni tur kan du också få se en sällsynt pilgrimsfalk som häckar på klipporna. På vägen dit eller hem kan ni också passa på att besöka Mölle och kanske ta en glass eller en bit mat på Mölle Krukmakeri. 

Helsingör

Foto: Markus Winkler, Unsplash

Egentligen vill vi ju kanske inte att du lämnar landet då vår egen bygd har så mycket att erbjuda, men vi kan inte låta bli att tipsa om en tur till Danmark och Helsingör. För på bara 20 minuter med färja från Helsingborg kan du ju faktiskt komma utomlands! Gå "all in" på hygge för en dag och kalasa på smörrebröd, besök Hamlets slott Kronborgs eller bara njut av de pittoreska gatorna med shopping och restauranger. På klassiska Brostraede Is kan du köpa glass med den obligatoriska flödebollen på toppen!

Så mycket att se och hinna med! Om du behöver stanna lite längre har vi såklart en skön säng och egen Wellnessavdelning! Kolla in våra erbjudanden här! >>>

BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.